Csokoládéchipses puding



Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Kivajazunk 4 darab, egyenként 180 milliliteres csészét vagy szuflétálat. A csészéket tepsibe állítjuk.
2. A sütőporos lisztet, a kakaót és a sót tálba szórjuk, hozzáadjuk a barna cukrot is. Beleöntjük az olvasztott vajat, a tejet, a felvert tojást, és alaposan összekeverjük. Beletördelünk 30 grammnyi csokoládéchipset.
3. A keveréket az előkészített csészékbe kanalazzuk, rászórjuk a maradék csokoládéchipset.
4. A szószhoz a barna cukrot és a kakaót összekeverjük egy kis tálban. Meghintjük a keverékkel a csészékben lévő pudingokat.
5. A forró vizet óvatosan, egyenletesen a csészékben lévő pudingok tetejére öntjük. Körülbelül 20 percig sütjük, amíg meg nem szilárdul. Melegen tálaljuk.