Csokoládéchipses puding

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Csokoládéchipses puding
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Puding:
6 dkg olvasztott vaj
5 dkg keserű csokoládéchips
5 dkg barna cukor
1 dl tej
1 db tojás
1 evőkanál kakaópor
1 csipet
Szósz:
5 dkg barna cukor
1 ¾ dl forró víz
2 teáskanál kakaópor

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűz­helynél 4-es fokozat). Kivajazunk 4 da­rab, egyenként 180 milliliteres csészét vagy szuflétálat. A csészéket tepsibe állítjuk.

2. A sütőporos lisztet, a kakaót és a sót tálba szórjuk, hozzáadjuk a barna cukrot is. Beleöntjük az olvasztott va­jat, a tejet, a felvert tojást, és alaposan összekeverjük. Beletördelünk 30 grammnyi csokoládéchipset.

3. A keveréket az előkészített csészékbe kanalazzuk, rászórjuk a maradék csokoládéchipset.

4. A szószhoz a bar­na cukrot és a kakaót összekeverjük egy kis tálban. Meghintjük a keverékkel a csészékben lévő pudingokat.

5. A forró vizet óvatosan, egyenletesen a csészékben lévő pudingok tetejére öntjük. Körülbelül 20 percig sütjük, amíg meg nem szilárdul. Melegen tálaljuk.

Csokoládéchipses puding
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1101 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Csokoládéchipses puding
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
tippek, fortélyok