Ricottás frittata

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Ricottás frittata
Adag: 2-4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
18 dkg friss ricotta sajt
4 db tojás
15 dkg fehér liszt
6 dkg frissen reszelt parmezán sajt
5 dl tej
dl lágy vaj
2 evőkanál meleg víz
1 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
A díszítéshez:
ízlés szerint finomra vágott petrezselyemzöld

Elkészítés:

1. A lisztet és a tejet összekeverjük egy tálban. Hozzáadjuk a tojásokat, a vaj felét. Sózzuk, borsozzuk.

2. A ricottát, a parmezánt, a petrezselymet és a vizet összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk.

3. A maradék vaj felét felmelegítjük egy nagy serpenyőben. Beleöntjük a felvert tojásos keverék felét. Amikor a tojás már kissé megszilárdult, fakanállal alányúlunk, és kissé megmozgatjuk, hogy ne ragad­jon le a serpenyőben. Addig sütjük, amíg az alsó fele barnás színű nem lesz. A frittatát tálalótálra rakjuk, melegen tartjuk.

4. A maradék vajat is felmelegítjük a serpenyőben. Hozzáöntjük a maradék tojásos keveréket, és meg­ismételjük a sütést. A ricottás keveréket a frittatákra kenjük, amiket lazán áthajtunk vagy feltekerünk. Petrezselyemmel díszítve, forrón tálaljuk.

Száraz rozé illik hozzá.
Ricottás frittata
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2962 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Ricottás frittata
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
ételfotó