Ricottás frittata



Elkészítés:
1. A lisztet és a tejet összekeverjük egy tálban. Hozzáadjuk a tojásokat, a vaj felét. Sózzuk, borsozzuk.
2. A ricottát, a parmezánt, a petrezselymet és a vizet összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk.
3. A maradék vaj felét felmelegítjük egy nagy serpenyőben. Beleöntjük a felvert tojásos keverék felét. Amikor a tojás már kissé megszilárdult, fakanállal alányúlunk, és kissé megmozgatjuk, hogy ne ragadjon le a serpenyőben. Addig sütjük, amíg az alsó fele barnás színű nem lesz. A frittatát tálalótálra rakjuk, melegen tartjuk.
4. A maradék vajat is felmelegítjük a serpenyőben. Hozzáöntjük a maradék tojásos keveréket, és megismételjük a sütést. A ricottás keveréket a frittatákra kenjük, amiket lazán áthajtunk vagy feltekerünk. Petrezselyemmel díszítve, forrón tálaljuk.