Kukorica bundában, avokádósalsával

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A tálaláshoz:
néhány gerezd lime
Kukorica bundában:
40 dkg konzerv tejes kukorica
1 evőkanál koriander
4 db vékonyra szeletelt mogyoróhagyma
másfél dl tej
1 db tojás
2 és fél dl olaj
Salsa:
3 evőkanál zöldcitromlé
2 db kimagozott, összevagdalt avokádó
1 evőkanál koriander
1 kevés Tabasco-szósz
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

1. A salsához az avokádót, a lime-levet, a koriandert és a tabasco szószt össze­keverjük egy tálban. Sózzuk, borsozzuk, majd félrerakjuk.

2. Elkészítjük a bundás kukoricát. A lisztet tálba szórjuk, tojást és a tejet felverjük egy másik edényben. A tojásos tejet a lisztbe öntjük, simára keverjük. 5 percre félrerakjuk.

3. A kukoricát, a hagymát és a koriandert is a tojásos tésztához adjuk. Sózzuk, borsozzuk. Alaposan összekeverjük.

4. Felmelegítjük az olajat egy teflonserpenyő­ben. A kukoricás tésztából kisebb merőkanálnyi adagot a serpenyőbe ön­tünk, és oldalanként 2-3 perc alatt arany­színűre sütjük. Konyhai papírtörlőn itatjuk le a felesleges olajat, és a sütést addig folytatjuk, amíg a tálból el nem fogy a tészta. A bundás kukoricát forrón, salsával kínáljuk, és lime­gerezdekkel díszítjük.

A kukorica őshazája Dél- és Közép-Amerika. A világszerte ismert és kedvelt gabonaféle igen válto­zatos ételek alapanyaga: készíthető belőle pattogatott kukorica, kukoricakenyér, kukoricagombóc, tortilla, puliszka-polenta... A zsenge, főtt, sós kukorica a nyár legízletesebb zöldsége. Rostban rendkívül gazdag; sok béta-karotint, B- és C-vitamint tartalmaz.
Kukorica bundában, avokádósalsával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1064 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Kukorica bundában, avokádósalsával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
recept beküldése