Tojásrántotta sült paradicsommal

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tojásrántotta sült paradicsommal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 db tojás
6 dkg vaj
1 és ¼ dl zsírszegény tejszín
2 evőkanál finomra vágott snidling
1 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
A tálaláshoz:
igény szerint pirítós

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). A paradicsomokat egy rétegben egy nagy tepsibe rakjuk. Meglocsoljuk olajjal, és sózzuk, borsozzuk. Addig sütjük, amíg a paradi­csomok meg nem puhulnak.

2. Közben a tojásokat és a tejszínt habosra keverjük egy tálban. Felmelegítjük a vajat egy serpenyőben, majd beleöntjük a tojásos keveréket, és kevergetve 5 percig sütjük, amíg a tojás meg nem szilárdul.

3. Megszórjuk finomra vágott snidlinggel, sózzuk, borsozzuk. A tojásrántottát pirított kenyérrel és sült paradi­csommal, forrón tálaljuk.

Tojásrántotta sült paradicsommal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 956 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Tojásrántotta sült paradicsommal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
twitter