Zöldfűszeres frittata krémsajtos töltelékkel

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Zöldfűszeres frittata krémsajtos töltelékkel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 dkg frissen reszelt parmezán sajt
6 dkg frissen reszelt gruyere sajt
másfél dl lágy krémsajt
6 db tojás
2 evőkanál összetépkedett bazsalikom
1 evőkanál finomra vágott kakukkfű
½ teáskanál szárított majoránna
½ teáskanál Worcestershire szósz
½ gerezd finomra vágott fokhagyma
2 evőkanál tej
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A krémsajtot, a parmezánt, a fokhagymát, a bazsalikomot és a Worcester­-szószt összekeverjük egy kis tálban. A tojásokat és a tejet felverjük. Sózzuk, borsozzuk. A sajtot, a kakukkfüvet és a majoránnát is belekeverjük.

2. Az olaj felét felmelegítjük egy nagy serpenyőben, majd beleöntjük a felvert tojás felét. Amikor a tojás már kissé megszilárdult, fakanállal alányúlunk, és kissé megmoz­gatjuk, hogy ne ragadjon le a serpenyőben. Addig sütjük, amíg az alsó fele barnás színű nem lesz.

3. A frittatát tálalótálra rakjuk, melegen tartjuk. A maradék olajat a serpenyőbe öntjük. A maradék tojásos keveréket is beleöntjük, és megismételjük a műveletet.

4. Megkenjük a krémsajtos keverékkel az elsőként megsült frittata tetejét. Beborítjuk a másodszorra megsült frittatával. Cikkekre vágva, forrón tálaljuk.

Száraz rozé illik hozzá.
Zöldfűszeres frittata krémsajtos töltelékkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1882 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Zöldfűszeres frittata krémsajtos töltelékkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
könyvek