Burgonya-, zöldbab- és sajtsaláta

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Burgonya-, zöldbab- és sajtsaláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg tisztított, félbevágott újburgonya
25 dkg zöldbab
12 és fél dkg szeletelt feta sajt
1 evőkanál balzsamecet
8 dkg durvára tört dió
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Forró vízben 2-3 perc alatt roppanósra főzzük a zöldbabot. Szűrőkanállal kiszed­jük, lehűtjük hideg vízben, majd alaposan lecsöpögtetjük. Nagy salátástálba önt­jük.

2. A burgonyát is megfőzzük a vízben, körülbelül 10 perc alatt megpuhítjuk. Leszűrjük, lehűtjük hideg vízben. A burgo­nyát is a zöldbabos tálba rakjuk.

3. Fel­melegítünk egy kisebb serpenyőt, felforrósítunk benne 2 teáskanálnyi olajat. A diót 2 perc alatt aranyszínűre sütjük. A pirított diót, a szeletelt feta sajtot a zöldbabhoz és a burgonyá­hoz adjuk.

4. Az öntethez a maradék olajat, a balzsamecetet, a sót és a fris­sen őrölt fekete borsot csavaros kupakú üvegbe öntjük, szorosan lezárjuk. Ala­posan összekeverjük. A dresszinget a burgonyás keverékre öntjük, és óvato­san összerázzuk.

Burgonya-, zöldbab- és sajtsaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1590 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Burgonya-, zöldbab- és sajtsaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
most van szezonja