Illatos tojáscurry

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Illatos tojáscurry
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 dkg friss korianderlevél
3 ¾ dkg darabolt paradicsom
másfél dl kókusztej
8 db keményre főzött tojás
3 evőkanál thai piros currypaszta
2 evőkanál mogyoróolaj
2 teáskanál kristálycukor
1 evőkanál halszósz
40 dkg jázminrizs
1 fej finomra vágott hagyma

Elkészítés:

1. Sós, forró vízben 10-15 perc alatt puhára főzzük a jázminrizst. Leszűrjük, alaposan lecsöpögtetjük.

2. Közben a megtisztított egész tojásokat 2 percig sütjük az olajon, egy nagy serpenyőben. Kiszedjük.

3. A hagymát a serpenyőben, a visszamaradt olajon 3 perc alatt puhára pároljuk. A currykrémet is belekeverjük. Együtt sütjük még 1 percig.

4. Hozzáöntjük a paradicsomot. Felforraljuk, időnként megkeverve főzzük. Hozzáadjuk a kókusztejet, a zöldborsót, a halszószt, a cukrot és a tojásokat. Alacsony hő­fokon, körülbelül 5 percig főzzük, amíg a szósz kissé be nem sűrűsödik. Megszórjuk korianderrel. Jázminrizzsel forrón tálaljuk.

Illatos tojáscurry
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1643 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Illatos tojáscurry
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
facebook