Sütőtök édes narancsöntettel

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sütőtök édes narancsöntettel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 evőkanál frissen préselt/facsart narancslé
3 evőkanál méz
80 dkg cikkekre vágott sütőtök
3 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 csipet cayenne-bors
1 evőkanál vörösborecet
2 db vékonyra szeletelt édeskömény
5 dkg zsenge spenót
1 evőkanál szőlőmagolaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 230 fokra (gáztűz­helynél 8-as fokozat). A tökszeleteket teflontepsibe helyezzük. Meglocsoljuk olívaolajjal, és sózzuk, borsozzuk. 15-20 percig sütjük, vagy amíg meg nem puhulnak.

2. Közben elkészítjük a dres­szinget: a szőlőmagolajat, a vörösborece­tet, a narancslevet, a mézet, a Cayenne-­borsot, a sót, a borsot összekeverjük, alacsony hőfokon felmelegítjük.

3. A zsenge spenótleveleket, a sült tökszeleteket és az édesköményt elrendezzük egy tálon. Meglocsoljuk a meleg öntettel, és forrón tálaljuk.

Sütőtök édes narancsöntettel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1456 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Sütőtök édes narancsöntettel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
recepttár