Grillzöldségek sajttal

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Grillzöldségek sajttal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 db hosszában félbevágott padlizsán
3 db cikkekre vágott paradicsom
2 db hosszúkásra vágott cukkini
1 db kimagozott, vastagra szeletelt sárga húsú kaliforniai paprika
1 db cikkekre vágott lilahagyma
25 dkg szeletelt mozzarella sajt
vagy
25 dkg halloumi sajt
1 csomó rukkola
5 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Megkenjük a padlizsán-, a cukkini-, a paprika-, a hagyma-, a paradicsom-és sajtdarabokat 3-4 evőkanálnyi olajjal. Sózzuk, borsozzuk.

2. Felmelegítünk egy nagy grillserpenyőt. A zöldségeket ada­gonként, oldalanként 2-3 perc alatt meg­grillezzük. A zöldségeket tálra rakjuk.

3. A sajtot oldalanként 1 perc alatt arany­színűre sütjük. A rukkolát és a zöldségeket elrendezzük egy tálon, rátesszük az olajbogyót és a sajtot. Meglocsoljuk a maradék olajjal, és forrón tálaljuk.

Grillezhetjük vagy szabadtűzön is elkészíthetjük.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Grillzöldségek sajttal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2435 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Grillzöldségek sajttal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
recept beküldése