Tükörtojás spárgával és baconnel

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tükörtojás spárgával és baconnel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg baconszalonna
4 db tojás
2 csomó spárga
3 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

1. A megtisztított spárgát 2-3 perc alatt puhára főzzük forró vízben. Leszűrjük, alaposan lecsöpögtetjük.

2. Felmelegítünk egy serpenyőben 1 evőkanál olajat, és a bacont 5 perc alatt ropogósra sütjük benne. Papírtörlővel leitatjuk a baconről a felesleges zsiradékot.

3. A maradék 2 evőkanálnyi olajat szintén a serpenyőbe öntjük. A tojásokat addig sütjük az olajon, amíg a fehérjék meg nem keményednek.

4. A puha spárgát elosztjuk 4 tányéron. Minden tányérra 1-1 tükörtojást ültetünk. Erre halmozzuk a ropogósra sült bacont, végül sózzuk, borsozzuk. Forrón tálaljuk.

A zöld spárgát nem szükséges meghámozni.
Tükörtojás spárgával és baconnel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2081 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Tükörtojás spárgával és baconnel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
lexikon