Gado-gado

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Gado-gado
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg zöldbab
10 dkg babcsíra
8 db félbevágott újburgonya
4 db tojás
2 szál ferdén vékonyra szeletelt sárgarépa
2 db cikkekre vágott paradicsom
½ db vékonyra szeletelt kínai kel
2 evőkanál kecap manis
1 evőkanál zöldcitromlé
1 dl kókusztej
A tálaláshoz:
ízlés szerint szeletelt piros chilipaprika

Elkészítés:

1. A satay szószt, a kókusztejet, a lime-levet és a kecap manist összekeverjük egy kis tálban. Felmelegítjük. Lefedjük, melegen tartjuk.

2. Közben a tojásokat 4 percen át főzzük. Leszűrjük, jéghideg vízben lehűtjük, majd megtisztítjuk.

3. A burgonyát gyöngyöző vízfürdő fölött elhelyezett gőzölőkosárba rakjuk. Le­takarjuk, 5 perc alatt készre pároljuk.

4. A zöldbabot és a sárgarépát is mellétesszük. Lefedve további 2 percig pároljuk. Hozzáadjuk a kelkáposztát és a babcsí­rát. Lefedve addig pároljuk, amíg a kelkáposzta puha nem lesz.

5. A párolt zöld­ségeket és a paradicsomot tálalótálra rakjuk. Hosszában kettévágjuk a főtt tojásokat, és a zöldségek tetejére helyezzük. Meglocsoljuk a meleg satay szószos keverékkel. Szeletelt csilivel díszítjük, és tálaljuk.

A kecap manis egy indonéziai édes szójaszósz, a legtöbb keleti élelmiszerboltban kapható.
A kecap manis sűrű, sötét, édes, aromás szójaszósz. Hagyományosan fokhagymával, csillagánizzsal, szalamlevéllel és galanga gyökérrel ízesítik, pálmasziruppal édesítik. A töltelékhez bármilyen gomba felhasználható, például csiperke-, laska-, rókagomba vagy vargánya.
Gado-gado
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2163 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Gado-gado
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
pinterest