Posírozott tojás füstölt lazaccal

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Posírozott tojás füstölt lazaccal
Adag: 2 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg szeletelt füstölt lazac
2 db tojás
3 dkg zsenge spenót
1 evőkanál fehérborecet
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Vizet forralunk egy lábasban, beleöntjük az ecetet. A tűz hőfokát mérsékeljük, és egy kanállal örvényszerűen megkavarjuk a vizet.

2. A tojásokat külön-külön feltörjük egy kis tálba, és az örvénylő víz közepébe eresztjük, vigyázva arra, hogy ne sérüljön meg. Addig posírozzuk, amíg a fehérje kissé meg nem szilárdul, úgy 3 perc alatt.

3. Szűrőkanállal kiemeljük a tojásokat a vízből. Leitatjuk a felesleges vizet.

4. A felezett muffinokat aranyszínűre pirítjuk (helyettesíthetjük toast kenyérrel, pirított zsemlével). A toastot tányérra helyezzük, elrendezzük a tetején a spenótot, a lazacszeleteket és a posírozott tojást. Sózzuk, borsozzuk. Forrón tálaljuk.

Posírozott tojás füstölt lazaccal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1944 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Posírozott tojás füstölt lazaccal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
tippek, fortélyok