Posírozott tojás füstölt lazaccal



Elkészítés:
1. Vizet forralunk egy lábasban, beleöntjük az ecetet. A tűz hőfokát mérsékeljük, és egy kanállal örvényszerűen megkavarjuk a vizet.
2. A tojásokat külön-külön feltörjük egy kis tálba, és az örvénylő víz közepébe eresztjük, vigyázva arra, hogy ne sérüljön meg. Addig posírozzuk, amíg a fehérje kissé meg nem szilárdul, úgy 3 perc alatt.
3. Szűrőkanállal kiemeljük a tojásokat a vízből. Leitatjuk a felesleges vizet.
4. A felezett muffinokat aranyszínűre pirítjuk (helyettesíthetjük toast kenyérrel, pirított zsemlével). A toastot tányérra helyezzük, elrendezzük a tetején a spenótot, a lazacszeleteket és a posírozott tojást. Sózzuk, borsozzuk. Forrón tálaljuk.