Szalonnás lóbab petrezselyemmel

Elkészítési idő: 15 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Szalonnás lóbab petrezselyemmel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg zsenge zöldbab
10 dkg fejtett lóbab
8 szelet pancetta
1 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
1 fej vékonyra szeletelt lilahagyma
1 evőkanál finomra vágott koriander
1 evőkanál vörösborecet
½ teáskanál kristálycukor
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A lóbabot fazéknyi lobogó, forró vízben 1 percig főzzük. Szűrőkanállal jéghideg vízzel teli tálba tesszük, hogy megakadályozzuk a további puhulását.

2. A zsenge zöldbabot 3 percig főzzük. Leszűrjük, jéghideg vízbe rakva kihűtjük.

3. Felhevítjük a grillsütőt vagy a grillserpenyőt. A pancettát 1-2 perc alatt ropogósra sütjük, majd feldaraboljuk.

4. A lóbabot, a zöldbabot, a pancettát és a hagymát összekeverjük egy nagy salátástálban. Meglocsoljuk olajjal és borecettel. Rászórjuk a cukrot, a koriandert és a pet­rezselymet. Alaposan összerázzuk, sózzuk, borsozzuk. Azonnal tálaljuk.

Szalonnás lóbab petrezselyemmel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1870 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Szalonnás lóbab petrezselyemmel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
facebook