Szalonnás lóbab petrezselyemmel
Elkészítési idő:
15 perc
Munkaidő: 10 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. A lóbabot fazéknyi lobogó, forró vízben 1 percig főzzük. Szűrőkanállal jéghideg vízzel teli tálba tesszük, hogy megakadályozzuk a további puhulását.
2. A zsenge zöldbabot 3 percig főzzük. Leszűrjük, jéghideg vízbe rakva kihűtjük.
3. Felhevítjük a grillsütőt vagy a grillserpenyőt. A pancettát 1-2 perc alatt ropogósra sütjük, majd feldaraboljuk.
4. A lóbabot, a zöldbabot, a pancettát és a hagymát összekeverjük egy nagy salátástálban. Meglocsoljuk olajjal és borecettel. Rászórjuk a cukrot, a koriandert és a petrezselymet. Alaposan összerázzuk, sózzuk, borsozzuk. Azonnal tálaljuk.