Tojásos, szalonnás pite

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tojásos, szalonnás pite
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg baconszalonna
10 db tojás
1 és ¼ dl zsírszegény tejszín
2 szál szeletelt póréhagyma
1 evőkanál magos mustár
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűz­helynél 4-es fokozat). Olajjal kikenünk hat darab, egyenként 180 milliliteres csészét.

2. A póréhagymát és a bacont megpirítjuk az olajon, úgy 3 perc alatt. Kissé kihűtjük.

3. Közben 4 tojást összekeverünk a tejszínnel és a mustárral egy tálban. Sózzuk, borsozzuk. A póréhagymához adjuk, majd alaposan összekeverjük. A masszát az előkészített csészékbe kanalazzuk.

4. A csészék mindegyikének tetejére óvatosan 1-1 tojást ütünk. 15-20 percig sütjük, amíg aranyszínű nem lesz a megkeményedett tojás.

5. A csészékben hagyjuk hűlni, legalább 5 percig. A tojásos és szalonnás pitéket a csészékből tányérokra rakjuk. Azonnal tálaljuk.

Tojásos, szalonnás pite
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 954 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Tojásos, szalonnás pite
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
twitter