Tojásos, szalonnás pite



Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Olajjal kikenünk hat darab, egyenként 180 milliliteres csészét.
2. A póréhagymát és a bacont megpirítjuk az olajon, úgy 3 perc alatt. Kissé kihűtjük.
3. Közben 4 tojást összekeverünk a tejszínnel és a mustárral egy tálban. Sózzuk, borsozzuk. A póréhagymához adjuk, majd alaposan összekeverjük. A masszát az előkészített csészékbe kanalazzuk.
4. A csészék mindegyikének tetejére óvatosan 1-1 tojást ütünk. 15-20 percig sütjük, amíg aranyszínű nem lesz a megkeményedett tojás.
5. A csészékben hagyjuk hűlni, legalább 5 percig. A tojásos és szalonnás pitéket a csészékből tányérokra rakjuk. Azonnal tálaljuk.