Gombás omlett ázsiai módra

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Gombás omlett ázsiai módra
Adag: 2 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 db tojás
1 evőkanál frissen reszelt gyömbér
10 dkg laskagomba
vagy
10 dkg enokigomba
dl hoisin-szósz
2 szem vékonyra szeletelt mogyoróhagyma
1 evőkanál szezámolaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A gombát körülbelül 2 percig sütjük a gyömbérrel az olaj felén egy wokban vagy egy nagy serpenyőben, amíg meg nem puhul. Belekeverjük a hoisin szószt, 2 percig együtt pároljuk. Félrerakjuk.

2. A tojásokat felverjük egy tálban. Sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a mogyoróhagymát, és alaposan összekeverjük.

3. Felmelegítjük a wokban a maradék olajat. Beleöntjük a tojásos keverék felét. Addig sütjük, amíg az alsó fele barnás színű nem lesz.

4. A gomba felét a sült tojás felére halmozzuk. Áthajtjuk a tojáslepényt a gombán, és még 1 percig együtt sütjük. A műveletet megismételjük a maradék tojással és gombás keverékkel. Forrón tálaljuk.

A hosszú, fehér, kínai enoki gomba csak részben hasonlít a mi laskagombánkhoz. Az ázsiai konyha nagyon kedveli. Szükség esetén konzervgombával helyettesíthetjük.
Gombás omlett ázsiai módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1880 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Gombás omlett ázsiai módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
könyvek