Florentine pizza



Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 230 fokra (gáztűzhelynél 8-as fokozat).
2. A spenótot lobogó, sós vízben 1 perc alatt megfonnyasztjuk. Leszűrjük, alaposan lecsöpögtetjük. Az esetleg visszamaradt főzővizet kifacsarjuk, majd durvára vágjuk a spenótot.
3. Összekeverjük a ricottával, a mogyoróhagymával, a bazsalikommal és a paradicsommal egy tálban.
4. A pizzákat pizza sütőbe vagy nagy tepsibe rakjuk, majd megkenjük a spenótos keverékkel. A spenótos pizzák közepére óvatosan 3-3 tojást ütünk. Sózzuk, borsozzuk.
5. A pizzákat 12-15 percig sütjük, amíg a tojások meg nem szilárdulnak. Forrón tálaljuk.
Pizzatészta

1. Az élesztőt szétmorzsoljuk és rászórjuk a cukrot. A víz felével addig keverjük, míg az élesztő folyékony nem lesz (1. kép).
2. A lisztet tálba tesszük és mélyedést nyomunk bele. Beleöntjük az élesztőt és meghintjük liszttel. Letakarva meleg helyen 15 percig kelesztjük (2. kép).
3. Hozzáadjuk a sót és az olajat, és a konyhai robotgép dagasztójával rugalmas tésztát dagasztunk. Közben hozzáöntjük a víz másik felét (3. kép).
4. A tésztát meghintjük liszttel, letakarjuk és 45 percig kelesztjük (4. kép). Utána megint erősen átgyúrjuk, kinyújtjuk, rátesszük a feltétet és megsütjük.