Florentine pizza

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Florentine pizza
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg spenót
25 dkg morzsolt ricotta sajt
12 és fél dkg olajban eltett szárított paradicsom
6 db tojás
4 szem vékonyra szeletelt mogyoróhagyma
3 evőkanál összetépkedett bazsalikom
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 230 fokra (gáztűz­helynél 8-as fokozat).

2. A spenótot lobogó, sós vízben 1 perc alatt megfonnyasztjuk. Leszűrjük, alaposan lecsöpögtetjük. Az esetleg visszamaradt főzővizet kifacsarjuk, majd durvára vágjuk a spenótot.

3. Összekeverjük a ricottával, a mogyoróhagymával, a bazsalikommal és a paradicsommal egy tálban.

4. A pizzákat pizza sütőbe vagy nagy tepsibe rakjuk, majd megkenjük a spenótos keverékkel. A spenótos pizzák közepére óvatosan 3-3 tojást ütünk. Sózzuk, borsozzuk.

5. A pizzákat 12-15 percig sütjük, amíg a tojások meg nem szilárdulnak. Forrón tálaljuk.

Pizzatészta

Kép nélkül
2 evőkanál olívaolaj
25 dkg liszt
2 dkg élesztő
1 teáskanál kristálycukor
1 csapott teáskanál
1.5 dl víz

1. Az élesztőt szétmorzsoljuk és rászórjuk a cukrot. A víz felével addig keverjük, míg az élesztő folyékony nem lesz (1. kép).

2. A lisztet tálba tesszük és mélyedést nyomunk bele. Beleöntjük az élesztőt és meghintjük liszttel. Letakarva meleg helyen 15 percig kelesztjük (2. kép).

3. Hozzáadjuk a sót és az olajat, és a konyhai robotgép dagasztójával rugalmas tésztát dagasztunk. Közben hozzáöntjük a víz másik felét (3. kép).

4. A tésztát meghintjük liszttel, letakarjuk és 45 percig kelesztjük (4. kép). Utána megint erősen átgyúrjuk, kinyújtjuk, rátesszük a feltétet és megsütjük.

Florentine pizza
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3008 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Florentine pizza
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
google+