Mogyorós korong

Elkészítési idő: 85 perc Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Mogyorós korong
Adag: 2 tepsi (32-36 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg darabolt vaj
25 dkg finomra aprított mogyoró
1 db felvert tojássárgája
1 csipet
22 és fél dkg univerzális liszt
vagy
22 és fél dkg fehér liszt
A gyúródeszka szórásához:
igény szerint liszt

Elkészítés:

1. A cukrot, a mogyorót, a lisztet és a sót egy tálban öszszekeverjük, hozzámorzsoljuk a felvágott vajat, és porhanyós tésztát készítünk. Belekeverjük a tojássárgáját. Sima tésztává gyúrjuk. Cipóvá formáljuk. Folpackba vagy nejlonzacskóba csomagoljuk, és 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.

2. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Két sütőlemezt sütőpapírral kibélelünk. Kissé lisztezett gyúródeszkán a cipóból 3 mm-es tésztát nyújtunk. Egy 6 cm-es kerek formával a tésztát kiszúrjuk. A maradékot újragyúrjuk és nyújtjuk, a műveletet addig folytatjuk, amíg a tészta elfogy.

3. A tésztakorongokat az előkészített sütőlemezekre rakjuk, egymástól 2,5 cm-re. Világosbarnára sütjük 12-15 perc alatt. Rácsra helyezve hagyjuk kihűlni.

Mogyorós korong
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(5)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 909 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
Mogyorós korong
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(5)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
van itthon