Mogyorós korong



Elkészítés:
1. A cukrot, a mogyorót, a lisztet és a sót egy tálban öszszekeverjük, hozzámorzsoljuk a felvágott vajat, és porhanyós tésztát készítünk. Belekeverjük a tojássárgáját. Sima tésztává gyúrjuk. Cipóvá formáljuk. Folpackba vagy nejlonzacskóba csomagoljuk, és 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.
2. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Két sütőlemezt sütőpapírral kibélelünk. Kissé lisztezett gyúródeszkán a cipóból 3 mm-es tésztát nyújtunk. Egy 6 cm-es kerek formával a tésztát kiszúrjuk. A maradékot újragyúrjuk és nyújtjuk, a műveletet addig folytatjuk, amíg a tészta elfogy.
3. A tésztakorongokat az előkészített sütőlemezekre rakjuk, egymástól 2,5 cm-re. Világosbarnára sütjük 12-15 perc alatt. Rácsra helyezve hagyjuk kihűlni.