Puliszkás keksz

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Puliszkás keksz
Adag: 2 tepsi (25 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg darabolt vaj
30 dkg finomszemcséjű kukoricadara
1 db finomra reszelt, héja citrom
1 db tojás
1 csipet
1 teáskanál sütőpor
15 dkg porcukor
15 dkg fehér liszt
vagy
6 dkg margarin
vagy
6 dkg zsiradék
A gyúródeszka szórásához:
igény szerint liszt
A sütőlemez kenéséhez:
igény szerint vaj

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 190 °C-ra (gáztűzhelynél 5-ös fokozat). Két sütőlemezt kivajazunk.

2. Egy tálba szórjuk a finom sárga kukoricadarát és a lisztet, hozzáadjuk a porcukrot, a sütőport és a sót. A közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a tojást, a tojássárgáját, hozzáadjuk a vajat, a növényi zsiradékot vagy margarint és a citromhéjat, alaposan átgyúrjuk, sima tésztát készítünk.

3. Kissé lisztezett gyúródeszkán 3 mm-es tésztát nyújtunk. Egy 5 cm-es kerek formával a tésztát kiszúrjuk. A maradékot újragyúrjuk és nyújtjuk, a műveletet addig folytatjuk, amíg a tészta elfogy.

4. A tésztákat az előkészített sütőlemezekre rakjuk, egymástól 2,5 cm-re. Aranyszínűre sütjük 12-15 perc alatt. Rácsra helyezve hagyjuk kihűlni.

Puliszkás keksz
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2515 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
Puliszkás keksz
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
google+