Ötórai teakeksz

Adag: 2 tepsi (80-90 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg darabolt vaj
9 dkg marcipán
30 dkg kukoricaliszt
vagy
1 db felvert tojás
1 teáskanál vaníliakivonat
1 csipet
40 dkg fehér liszt
vagy
A gyúródeszka szórásához:
igény szerint liszt
A mázhoz:
1 és ¼ dl víz
A sütőlemez kenéséhez:
igény szerint vaj

Elkészítés:

1. Egy tálba szórjuk a kétféle lisztet, hozzáadjuk a sót, belekeverjük a cukrot és a vaníliakivonatot.

2. Hozzámorzsoljuk a felvágott vaj- és marcipándarabokat, és porhanyós tésztát készítünk. A tészta közepét kimélyítjük, amibe beleöntjük a felvert tojást. Összegyúrjuk. Kissé lisztezett gyúródeszkán sima tésztát készítünk. Cipóvá formáljuk. Folpackba vagy nejlonzacskóba csomagoljuk, és 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.

3. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Két sütőlemezt kivajazunk. Enyhén lisztezett gyúródeszkán a cipóból 3 mm-es tésztát nyújtunk. Különböző formával a tésztát kiszúrjuk. A maradékot újragyúrjuk és nyújtjuk, a műveletet addig folytatjuk, amíg a tészta elfogy.

4. A tésztákat az előkészített sütőlemezekre rakjuk, egymástól 2,5 cm-re. A tésztákat az elkészített tojásmázzal megkenjük, és 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük. Sütés után 2 percig még hagyjuk a sütőlemezeken. Rácsra helyezve hagyjuk kihűlni.

Ötórai teakeksz
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2156 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
Ötórai teakeksz
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
cikkek