Ánizsos tallér

Elkészítési idő: 85 perc Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Ánizsos tallér
Adag: 2 tepsi (25 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 evőkanál ánizsmag
2 evőkanál ánizslikőr
1 evőkanál vaníliás cukor
1 db felvert tojás
1 csipet
vagy
30 dkg fehér liszt
A gyúródeszka szórásához:
igény szerint liszt
A sütőlemez kenéséhez:
igény szerint vaj

Elkészítés:

1. Egy tálba szórjuk a lisztet, hozzáadjuk a cukrot, a sót, óvatosan belekeverjük az olajat, a bort, majd az ánizslikőrt és az ánizsmagot. Sima tésztát gyúrunk. Cipóvá formáljuk. Folpackba vagy nejlonzacskóba csomagoljuk, és 30 percre hűtőszekrénybe rakjuk.

2. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Két sütőlemezt kivajazunk, és kissé meglisztezünk. Enyhén lisztezett gyúródeszkán a cipóból 3 mm-es tésztát nyújtunk. Egy 5 cm-es kerek formával a tésztát kiszúrjuk. A maradékot újragyúrjuk és nyújtjuk, a műveletet addig folytatjuk, amíg a tészta elfogy.

3. A tésztakorongokat az előkészített sütőlemezekre rakjuk, egymástól 2,5 cm-re, a tészták tetejét villával megszurkáljuk, a felvert tojással megkenjük, vaníliás cukorral megszórjuk. Aranyszínűre sütjük 12-15 perc alatt. Rácsra helyezve hagyjuk kihűlni.

Vaníliás cukor

Kép nélkül
2 db darabolt vaníliarúd

1. A cukrot befőttesüvegbe öntjük, hozzáadjuk a 2 vagy 3 darabra vágott vaníliát.

2. Az üveget légmentesen lezárjuk. 7-10 napra félrerakjuk.

Az érlelés után finom vaníliaillata lesz a cukornak.

Ánizsos tallér
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2381 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
Ánizsos tallér
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
szótár