Szerecsendiós kekszek



Elkészítés:
1. Egy tálba szórjuk a lisztet, hozzáadjuk a sütőport és a szerecsendiót.
2. Egy másik tálban a vajat, a cukrot és a vaníliakivonatot kézi mixerrel magas fordulatszámon krémessé keverjük. A mixer fordulatszámát visszavesszük közepesre, a tojásokat egyenként hozzáadva a krémet tovább keverjük. A mixer fordulatszámát alacsonyra váltva, óvatosan belekeverjük a száraz adalékot is. Az összekevert tésztát folpackba vagy nejlonzacskóba csomagoljuk, és 120 percre hűtőszekrénybe tesszük.
3. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). A sütőlemezt kivajazzuk, liszttel megszórjuk. Enyhén lisztezett gyúródeszkán a cipóból 3 mm-es tésztát nyújtunk. Különféle formával a tésztát kiszúrjuk. A maradékot újragyúrjuk és nyújtjuk, a műveletet addig folytatjuk, amíg a tészta elfogy.
4. A süteményeket az előkészített sütőlemezre rakjuk, egymástól 2,5 cm-re. Aranyszínűre sütjük 10-12 perc alatt. Rácsra helyezve hagyjuk kihűlni. A porcukrot a vízzel elkeverjük, a megsült süteményeket ezzel a masszával megkenjük.