Sült ricotta, feta és spenót

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sült ricotta, feta és spenót
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg spenót
25 dkg ricotta
12 és fél dkg morzsolt feta sajt
2 db tojás
4 db vékonyra szeletelt mogyoróhagyma
2 evőkanál finomra vágott kapor
2 evőkanál finomra vágott snidling
1 csipet frissen őrölt szerecsendió
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
A tálaláshoz:
igény szerint friss, ropogós kenyér
igény szerint zöldsaláta

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gáztűz­helynél 6-os fokozat). Kivajazunk egy 20 centiméter átmérőjű, kapcsos tortaformát, amelynek az alja is eltávolítható.

2. A spenótot megfonnyasztjuk lobogó sós vízben, úgy 1 perc alatt. Leszűrjük, alaposan lecsöpögtetjük.

3. Az esetleg visszamaradt főzővizet kifacsarjuk, majd durvára vágjuk a spenótot.

4. A ricottát, a fetát, a mogyoróhagymát, a kaprot, a snidlinget, a szerecsendiót, a tojást és a spenótot összekeverjük egy tálban. Sózzuk, borsozzuk.

5. A keveréket a kivajazott tepsibe kanalazzuk. Körülbelül 20 percig sütjük, ezalatt megkeményedik és megsül.

6. A ricottás „tortát" felszeleteljük. Salátával, ropogós kenyérrel tálaljuk.

Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Sült ricotta, feta és spenót
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1069 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Sült ricotta, feta és spenót
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
cikkek