Ribizlis, fűszeres rombuszok

Adag: 3 tepsi (36 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
9 dkg szárított ribizli
12 és fél dkg lágy vaj
1 csipet szerecsendió
1 teáskanál őrölt fahéj
1 db felvert tojás
2 evőkanál tej
1 csipet
1 teáskanál szódabikarbóna
25 dkg fehér liszt
vagy
A gyúródeszka szórásához:
igény szerint liszt
A sütőlemez kenéséhez:
igény szerint vaj

Elkészítés:

1. Egy tálba szórjuk a lisztet, hozzáadjuk a szódabikarbónát, a fahéjat, a szerecsendiót, a szegfűszeget, a sót, és összekeverjük.

2. A vajat 150 g cukorral kézi mixerrel krémessé keverjük. Hozzáadjuk a tejet, a tojást és tovább keverjük. Beledolgozzuk a száraz adalékot és a ribizlit. Cipóvá formáljuk, majd nejlonfóliába csomagoljuk, és 30 percre hűtőszekrénybe rakjuk.

3. Előmelegítjük a sütőt 190 °C-ra (gáztűzhelynél 5-ös fokozat). Három sütőlemezt kivajazunk. Enyhén lisztezett gyúródeszkán a cipóból 3 mm-es tésztát nyújtunk. A maradék cukorral megszórjuk. Egy 5 cm-es rombuszformával a tésztát kiszúrjuk. A maradékot újragyúrjuk és nyújtjuk, a műveletet addig folytatjuk, amíg a tészta elfogy.

4. A tésztarombuszokat az előkészített sütőlemezekre tesszük, és 8-10 perc alatt világos aranybarnára sütjük. Rácsra helyezve hagyjuk kihűlni.

Ribizlis, fűszeres rombuszok
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1449 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
Ribizlis, fűszeres rombuszok
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
szólj hozzá, értékelj