Kaliforniai paprikába töltött chili con carne

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kaliforniai paprikába töltött chili con carne
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db kimagozott, hosszában félbevágott piros húsú kaliforniai paprika
2 teáskanál chilipor
1 fej finomra vágott hagyma
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
A díszítéshez:
ízlés szerint friss korianderlevél
A tálaláshoz:
ízlés szerint tejföl

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gáztűzhelynél 6-os fokozat). A megfelezett paprikákat héjukkal lefelé tepsibe rakjuk. 20 percig sütjük vagy addig, amíg jól meg nem puhulnak.

2. Közben a darált marhahúst és a hagymát 5 perc alatt megsütjük az olajon, egy nagy serpenyőben.

3. A chiliport, a babot és a paradicsomot is belekeverjük. Felforraljuk. Alacsony hőfokon, körülbelül 5 percig főzzük, amíg kissé be nem sűrűsödik.

4. A marhahúsos keveréket a megsült paprikákba kanalazzuk. Tejfölt rakunk rájuk, illetve friss koriandert. Forrón tálaljuk.

Kaliforniai paprikába töltött chili con carne
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1637 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Kaliforniai paprikába töltött chili con carne
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
hírlevél