Vaníliás, mázas csillagok

Adag: 3 tepsi (50 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
¼ teáskanál vaníliakivonat
2 evőkanál vaníliás cukor
3 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
22 és fél dkg porcukor
1 csipet borkősav
vagy
1 csipet szódabikarbóna
igény szerint tortabevonó
A gyúródeszka szórásához:
igény szerint liszt

Elkészítés:

1. Három sütőlemezt sütőpapírral kibélelünk. A tojásfehérjéket közepes fordulatszámon kézi mixerrel felverjük, majd magas fordulatszámon óvatosan hozzáadjuk a cukrot, a szódabikarbónát és a citromlevet. Kemény, fényes habbá verjük. Beleforgatjuk a mandulát, a vaníliás cukrot és a vaníliakivonatot.

2. Cipóvá formáljuk. Folpackba vagy nejlonzacskóba csomagoljuk, és 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.

3. Előmelegítjük a sütőt 150 °C-ra (gáztűzhelynél 2-es fokozat). Kissé lisztezett gyúródeszkán a cipóból 1 cm vastag tésztát nyújtunk. Egy hideg vízbe mártott, csillagformával a tésztát kiszúrjuk. A maradékot újragyúrjuk és nyújtjuk, a műveletet addig folytatjuk, amíg a tészta elfogy.

4. A tésztát az előkészített sütőlemezekre rakjuk, egymástól 2,5 cm-re. Keményre sütjük 25-30 perc alatt.

5. A csillagokat a vaníliamázzal megkenjük, és a sütőben, a sütőlemezeken hagyjuk kihűlni.

Vaníliás cukor

Kép nélkül
2 db darabolt vaníliarúd

1. A cukrot befőttesüvegbe öntjük, hozzáadjuk a 2 vagy 3 darabra vágott vaníliát.

2. Az üveget légmentesen lezárjuk. 7-10 napra félrerakjuk.

Az érlelés után finom vaníliaillata lesz a cukornak.

Vaníliamáz

Kép nélkül
30 dkg porcukor
0.5 teáskanál vaníliakivonat
2 evőkanál meleg víz

Egy tálba szórjuk a porcukrot, hozzáadjuk a vaníliakivonatot, vizet.

A hígabb változattal megspriccelhetjük a süteményt, a sűrűbbel megkenhetjük.

Vaníliás, mázas csillagok
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2025 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
Vaníliás, mázas csillagok
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
szótár