Lencsés, paradicsomos kolbász
Elkészítési idő:
30 perc
Munkaidő: 15 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. A lencsét fazéknyi sós, forró vízben körülbelül 15-20 perc alatt puhára főzzük. Leszűrjük, lecsöpögtetjük, félrerakjuk.
2. Közben a kolbászokat megsütjük 1 evőkanál olajon, körülbelül 8 perc alatt. A sült kolbászokat háromfelé vágjuk.
3. A lencsét, a hagymát, a paradicsomot, a petrezselymet, a mentát és a pitypangot összekeverjük egy tálban. Sózzuk, borsozzuk. Meglocsoljuk a maradék olajjal és a fehérborecettel. Alaposan összerázzuk.
4. A salátát tálalótálra rakjuk, ráhelyezzük a felszeletelt kolbászt. Azonnal tálaljuk.
A receptet készíthetjük vegyes japán zöldsalátával, ami pitypangból és zöldmustárlevélből áll.