Lencsés, paradicsomos kolbász

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Lencsés, paradicsomos kolbász
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db cikkekre vágott paradicsom
30 dkg zöld lencse
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 evőkanál fehérborecet
2 evőkanál finomra vágott menta
2 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
1 fej vékonyra szeletelt lilahagyma
12 és fél dkg vegyes saláta
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A lencsét fazéknyi sós, forró vízben körülbelül 15-20 perc alatt puhára főzzük. Leszűrjük, lecsöpögtetjük, félrerakjuk.

2. Közben a kolbászokat megsütjük 1 evőkanál olajon, körülbelül 8 perc alatt. A sült kolbászokat háromfelé vágjuk.

3. A lencsét, a hagymát, a paradicsomot, a petrezselymet, a mentát és a pitypangot összekeverjük egy tálban. Sózzuk, borsozzuk. Meglocsoljuk a maradék olajjal és a fehérborecettel. Alaposan összerázzuk.

4. A salátát tálalótálra rakjuk, ráhelyezzük a felszeletelt kolbászt. Azonnal tálaljuk.

A receptet készíthetjük vegyes japán zöldsalátával, ami pitypangból és zöldmustárlevélből áll.
Lencsés, paradicsomos kolbász
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1346 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Lencsés, paradicsomos kolbász
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
ételfotó