Borjúkotlett gremolatával



Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 250 fokra (gáztűzhelynél 9-es fokozat). A félbevágott burgonyát nagy tepsibe rakjuk. Meglocsoljuk 1 evőkanál olajjal, és alaposan összerázzuk. Sózzuk, borsozzuk. Körülbelül 20 perc alatt aranyszínűre sütjük.
2. Közben a citromhéjat, a petrezselymet és a fokhagymát összekeverjük egy kis tálban.
3. A borjúhúst oldalanként körülbelül 4 perc alatt megpirítjuk egy nagy serpenyőben, a maradék olajon. Meglocsoljuk citromlével, és további fél percig főzzük.
4. A hús tetejére helyezzük a gremolatát, vagyis a citromhéj, a petrezselyem és a fokhagyma keverékét. A borjúkarajt sült burgonyával, forrón tálaljuk.