Borjúkotlett gremolatával

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Borjúkotlett gremolatával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db citrom leve és reszelt héja
2 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
2 gerezd finomra vágott fokhagyma
4 szelet csontos borjúborda
vagy
4 szelet csontos sertésborda
60 db apró szemű, félbevágott burgonya
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 250 fokra (gáztűz­helynél 9-es fokozat). A félbevágott burgonyát nagy tepsibe rakjuk. Meglocsoljuk 1 evőkanál olajjal, és alaposan összerázzuk. Sózzuk, borsozzuk. Körülbelül 20 perc alatt aranyszínűre sütjük.

2. Közben a citromhéjat, a petrezselymet és a fokhagymát összekeverjük egy kis tálban.

3. A borjúhúst oldalanként körülbelül 4 perc alatt megpirítjuk egy nagy serpenyőben, a maradék olajon. Meglocsoljuk citromlével, és további fél percig főzzük.

4. A hús tetejére helyezzük a gremolatát, vagyis a citromhéj, a petrezselyem és a fokhagyma keverékét. A borjúkarajt sült burgonyával, forrón tálaljuk.

Borjúkotlett gremolatával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2594 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Borjúkotlett gremolatával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
twitter