Római zsályás borjú

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Római zsályás borjú
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 szelet vékony szelet borjúhús
12 és fél dkg frissen reszelt fontina sajt
8 szelet pármai sonka
vagy
8 szelet prosciutto
60 dkg vékonyra szeletelt burgonya
dkg vaj
dl marhaalaplé
1 evőkanál zsályalevél
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A burgonyát körülbelül 10 perc alatt aranyszínűre pirítjuk egy nagy serpenyőben, 2 evőkanál olajon. Sózzuk, borsoz­zuk.

2. A borjúhúst 2 evőkanál vajon és a maradék olajon - oldalanként körülbelül 2 perc alatt - megpirítjuk.

3. Felmele­gítjük a grillsütőt. A borjút grilltepsibe rakjuk. A húsok tetejére szórjuk a reszelt sajtot, ráhelyezzük a sonkaszelete­ket és a zsályalevelet. Fogpiszkálóval rögzítjük. Körülbelül 2 percig grillezzük, amíg a sajt meg nem olvad.

4. Felolvasztjuk a maradék vajat abban a serpenyő­ben, amelyben a borjút sütöttük. Hozzáöntjük az alaplevet és a bort. Felforraljuk. Alacsony hőfokon körülbelül 2 percig főzzük, amíg a szósz kissé be nem sűrűsödik.

5. Hozzákeverjük a zsályát. A borjút a burgonyával és a serpenyőben készült szafttal tálaljuk.

Közepesen testes, száraz, gyümölcsös vörösbor illik hozzá.

Marhahúsalaplé

Kép nélkül
150 dkg húsos borjúcsont vagy
150 dkg húsos marhacsont
1 szál apróra vágott póréhagyma
1 db apróra vágott szárzeller
2 evőkanál paradicsompüré
1 db negyedekre vágott hagyma
40 dl víz
6 szem bors
2 db apróra vágott sárgarépa

1. A marha- vagy borjúcsontot 230 C fokra melegített sütőben 40 percig pirítjuk. A sütési idő felénél hagymát, sárgarépát, póréhagymát és szárzellert adunk hozzá (1. kép).

2. Az egészet tiszta fazékba tesszük. Vizet, sűrített paradicsomot, bouquet garnit is adunk hozzá. 3-4 órán át főzzük, közben többször lemerjük a tetejét (2. kép).

3. A levet adagonként finom lyukú szűrőn tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal kissé kinyomkodjuk. Utána hűtőszekrénybe tesszük.

Római zsályás borjú
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1694 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Római zsályás borjú
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
szólj hozzá, értékelj