Paradicsomos, padlizsános borjúsült

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Paradicsomos, padlizsános borjúsült
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 szelet vékony szelet borjúhús
1 db szeletelt padlizsán
2 db szeletelt paradicsom
1 db citrom leve és reszelt héja
2 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
2 evőkanál finomra vágott menta
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Összekeverünk 2 evőkanál olajat és 2 evőkanál citromlevet. Belemártjuk a hússzeleteket, figyelve arra, hogy mindenhol jól bevonja a pác a húst.

2. Felmelegítjük a grillserpenyőt. A padlizsánt és a paradicsomot meglocsoljuk a maradék olajjal. Sózzuk, borsozzuk. A padlizsán- és a paradicsomszeleteket meggrillezzük, oldalanként körülbelül 2 perc alatt. A zöldségeket félrerakjuk.

3. A borjúhúst is megsütjük, oldalanként 4 perc alatt.

4. A petrezselymet, a mentát és a reszelt citromhéjat összekeverjük egy kis tálban.

5. A grillezett borjút tálalótálra rakjuk. A tetejére 2-2 grillezett paradicsom- és padlizsánszeletet helyezünk. Meglocsoljuk a maradék citromlével és rászórjuk a zöldfűszereket.

Grillezhetjük vagy szabadtűzön is elkészíthetjük.
Paradicsomos, padlizsános borjúsült
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1590 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Paradicsomos, padlizsános borjúsült
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
van itthon