Borjú babsalátával

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Borjú babsalátával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 szelet vékony szelet borjúhús
12 és fél dkg rukkola
8 db kockára vágott paradicsom
4 evőkanál összetépkedett bazsalikomlevél
7 és fél dkg fehér liszt
6 dkg kockára vágott vaj
1 és ¼ dl zöldségalaplé
2 gerezd finomra vágott fokhagyma
1 evőkanál finomra vágott snidling
ízlés szerint
dl frissen préselt/facsart citromlé

Elkészítés:

1. A citromlevet, a snidlinget, a fokhagymát és 60 ml olajat összekeverünk egy kis tálban. Megsózzuk.

2. A rukkolát, a babot, a paradicsomot és a bazsalikomot is összekeverjük egy tálban. Meglocsoljuk az öntettel, alaposan összerázzuk.

3. A borjúszeleteket lisztbe mártjuk, leszórjuk a felesleget. A maradék olajat serpenyőbe öntjük, és megsütjük benne a borjúhúst, oldalanként körülbelül 4 perc alatt. A húst tálalótálra rakjuk, melegen tartjuk.

4. A serpenyőben visszamaradt szaftba öntjük az alaplevet. Magas hőfokon 2 percig főzzük.

5. A vajkockákat is belekeverjük. Addig főzzük, amíg kissé be nem sűrűsödik. A már­tást a borjúhúsra kanalazzuk, és a babsalátával együtt tálaljuk.

Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor
Testes és száraz, lágyabb savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
0.5 db durvára vágott zellergumó
1 db durvára vágott, közepes méretű sárgarépa
1 szál durvára vágott szárzeller
10 dkg apróra vágott csiperkegomba
2 db érett, negyedekre vágott paradicsom
1 nagy csipet
1 evőkanál reszelt narancshéj
6 szem fehér bors
2 gerezd félbevágott fokhagyma
1 fej durvára vágott vöröshagyma
1 szál durvára vágott póréhagyma

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.

2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.

Borjú babsalátával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1228 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Borjú babsalátával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
recepttár