Borjúsült zöldségekkel

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Borjúsült zöldségekkel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 szelet vékony szelet borjúhús
2 db kockára vágott padlizsán
2 db hámozott, kockára vágott burgonya
2 db kimagozott, kockára vágott piros húsú kaliforniai paprika
7 és fél dkg fehér liszt
8 db friss zsályalevél
2 evőkanál balzsamecet
1 evőkanál darabolt menta
8 szelet baconszalonna
vagy
8 szelet pancetta
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 220 fokra (gáztűz­helynél 7-es fokozat). A padlizsán-, a paprika- és a burgonyakockákat egy rétegben egy nagy tepsibe rakjuk. Meglocsoljuk 60 ml olajjal. A zöldségeket 10-15 perc alatt készre sütjük.

2. A borjúszeleteket lisztbe mártjuk, leszórjuk a felesleget. A húsok tetejére helyezzük a pancettát és a zsályalevelet, megtűzzük fogpiszkálóval.

3. A maradék olajat serpe­nyőbe öntjük, és a borjúhúst - a pancettás felével lefelé - körülbelül 4 percig sütjük. Hozzáadjuk a balzsamecetet, megsózzuk. A húst további 5 percig sütjük-pároljuk, amíg a hús meg nem puhul.

5. A sült zöldségeket tálalótálra tesszük, és megszórjuk mentával. A hússzeleteket a zöldségek tetejére helyezzük, és forrón kínáljuk.

Borjúsült zöldségekkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1682 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Borjúsült zöldségekkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
google+