Bárányborda zöldfűszeres bundában



Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gáztűzhelynél 6-os fokozat).
2. A zsemlemorzsát, a citromhéjat, a petrezselymet, az oregánót és az olvasztott vajat összekeverjük egy kis tálban. Sózzuk, borsozzuk.
3. A csontoknál egymásba kapaszkodó báránybordákat nagy tepsibe helyezzük. A zsemlemorzsás keveréket a bordákra kenjük, meglocsoljuk 1 evőkanálnyi olajjal. Körülbelül 20 perc alatt készre sütjük. Ha azt akarjuk, hogy a borda barnás színűre süljön, takarjuk le alufóliával.
3. Közben az édesburgonyát tepsibe tesszük. Meglocsoljuk a maradék olajjal, sózzuk, borsozzuk. Körülbelül 20 perc alatt aranyszínűre sütjük. A bordákat félbevágjuk, majd édesburgonyával és párolt zöldbabbal kínáljuk.