Bárányborda zöldfűszeres bundában

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Bárányborda zöldfűszeres bundában
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 dkg zsemlemorzsa
5 dkg finomra vágott petrezselyemzöld
50 dkg vékonyra szeletelt édesburgonya
dl olvasztott vaj
1 db citrom reszelt héja
2 evőkanál finomra vágott oregánó
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gáztűzhelynél 6-os fokozat).

2. A zsemlemor­zsát, a citromhéjat, a petrezselymet, az oregánót és az olvasztott vajat összekeverjük egy kis tálban. Sózzuk, borsoz­zuk.

3. A csontoknál egymásba kapasz­kodó báránybordákat nagy tepsibe helyezzük. A zsemlemorzsás keveréket a bordákra kenjük, meglocsoljuk 1 evőka­nálnyi olajjal. Körülbelül 20 perc alatt készre sütjük. Ha azt akarjuk, hogy a borda barnás színűre süljön, takarjuk le alufóliával.

3. Közben az édesburgonyát tepsibe tesszük. Meglocsoljuk a mara­dék olajjal, sózzuk, borsozzuk. Körülbe­lül 20 perc alatt aranyszínűre sütjük. A bordákat félbevágjuk, majd édesburgonyával és párolt zöldbabbal kínáljuk.

A recept elkészítéséhez 2 félbevágott báránybordára lesz szükségünk, - mindegyiken 6-6 bordacsonttal.
Bárányborda zöldfűszeres bundában
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2436 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Bárányborda zöldfűszeres bundában
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
lexikon