Görög bárányborda

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Görög bárányborda
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 szelet bárányborda
6 dkg morzsolt feta sajt
3 dkg olajbogyó
2 db kockára vágott paradicsom
1 db kockára vágott uborka
dl frissen préselt/facsart citromlé
½ fej finomra vágott hagyma
2 gerezd finomra vágott fokhagyma
2 teáskanál szárított oregánó
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
A tálaláshoz:
igény szerint pita

Elkészítés:

1. Összekeverünk 60 ml olajat, 2 evőkanál citromlevet, a fokhagymát és az oregánót egy tálban. A pácba alaposan beleforgatjuk a bordákat. Sózzuk, borsozzuk.

2. Az uborka- és a paradicsomkockákat, a finomra vágott hagymát, a feta sajtot és az olajbogyókat összekeverjük egy tálban. Sózzuk, borsozzuk. Meglocsoljuk a maradék olajjal és a citromlével. Alaposan összerázzuk.

3. Felmelegítjük a grillserpenyőt. Megsütjük a báránybordákat, oldalanként körülbelül 4 perc alatt. A húst salátával és pitával, forrón tálaljuk.

Grillezhetjük vagy szabadtűzön is elkészíthetjük.
Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor
Nagyon aromatikus és igen testes, meglehetősen száraz fehérbor illik hozzá.
Görög bárányborda
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3036 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Görög bárányborda
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
most van szezonja