Mentás, borsópürés bárányborda

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál finomra vágott menta
37 és fél dkg mirelit zöldborsó
12 szelet bárányborda
2 evőkanál fehérborecet
2 evőkanál frissen reszelt parmezán sajt
dl tejföl
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

1. Az olajat, a fehérborecetet és a mentát összekeverjük egy tálban. Alaposan beleforgatjuk a pácba a bordát, hogy a pác jól bevonja. Sózzuk, borsozzuk.

2. Felmelegítjük a grillserpenyőt. Megsütjük a báránybordákat, oldalanként körülbelül 4 perc alatt.

3. Közben a zöldborsót kevés vízzel tálba rakjuk. Folpackkal beborítjuk, és a mikrosütő magas fokozatán, körülbelül 4 perc alatt puhára pároljuk. Leöntjük a vizet, lecsöpögtetjük a borsót, majd nagyjából összetörjük.

4. Hozzákeverjük a tejfölt és a reszelt parmezánt. Sózzuk, borsozzuk. A bárányt zöldborsópürével és párolt bébi sárgarépával, forrón kínáljuk.

Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Mentás, borsópürés bárányborda
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1603 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Mentás, borsópürés bárányborda
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
twitter