Sárgabarackos tallér

| Sárgabarackos aprósütemény receptek
Adag: 2 tepsi (16 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dkg durvára tört pekándió
5 dkg szárított, finomra vágott sárgabarack
9 dkg lágy vaj
½ db citrom leve és reszelt héja
7 dkg barna cukor
A sütőlemez kenéséhez:
igény szerint vaj

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Két sütőlemezt kivajazunk.

2. A vajat és a barna cukrot egy tálban kézi mixerrel krémessé keverjük. Hozzáadjuk a tojássárgáját, tovább keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a sárgabarackot, a pekándiót, a citrom héját és levét.

3. Tésztát gyúrunk. Cipóvá formáljuk. Folpackba vagy nejlonzacskóba csomagoljuk, és 30 percre a hűtőszekrénybe tesszük.

4. Enyhén lisztezett gyúródeszkán a cipóból 5 mm vastag tésztát nyújtunk. Egy 5 cm-es kerek formával a tésztát kiszúrjuk. A maradékot újragyúrjuk és nyújtjuk, a műveletet addig folytatjuk, amíg a tészta elfogy.

5. A tésztakorongokat az előkészített sütőlemezekre rakjuk, és 15-20 perc alatt világosbarnára sütjük. Rácsra helyezve hagyjuk kihűlni.

Sárgabarackos tallér
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1907 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
Sárgabarackos tallér
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
szólj hozzá, értékelj