Báránysteak rozmaringos-citromos burgonyával

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Báránysteak rozmaringos-citromos burgonyával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 szelet bárányhús
1 evőkanál finomra vágott rozmaring
1 db citrom leve, friss
35 dkg vékonyra szeletelt burgonya
35 dkg vékonyra szeletelt édesburgonya
3 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 gerezd finomra vágott fokhagyma
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
A tálaláshoz:
igény szerint zöldsaláta

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 250 fokra (gáztűzhelynél 9-es fokozat). Az édesburgonyát és a burgonyát egy rétegben egy nagy tepsibe helyezzük. Meglocsoljuk másfél evőkanál olajjal, megszórjuk rozmaringgal. Sózzuk, borsozzuk. Alaposan összerázzuk.

2. Körülbelül 20 percig sütjük, amíg aranyszínű és ropogós nem lesz.

3. Közben a maradék olajat, a fokhagymát és 2 evőkanál citromlevet összekeverünk egy kis tálban. A bárányhúst alaposan beleforgatjuk a keverékbe, hogy a pác jól bevonja.

4. A bárányt megsütjük grillserpenyőben, oldalanként körülbelül 4 perc alatt.

5. A sült, rozmaringos burgonyát meglocsoljuk a maradék citromlével. A steaket sült burgonyával és salátával kínáljuk.

Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor
Nagyon aromatikus és igen testes, meglehetősen száraz fehérbor illik hozzá.
Báránysteak rozmaringos-citromos burgonyával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 4477 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Báránysteak rozmaringos-citromos burgonyával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
vegetáriánus ételek