Bárányburger kuszkusszal

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Bárányburger kuszkusszal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg előfőzött kuszkusz
12 és fél dkg spenót
6 dkg zsemlemorzsa
3 ¾ dl víz
1 db tojás
1 fej finomra reszelt hagyma
1 db finomra reszelt, héja citrom
3 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
2 teáskanál ras el hanout
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
A tálaláshoz:
néhány gerezd citrom
ízlés szerint pita

Elkészítés:

1. Felforraljuk a vizet. Beleöntjük a kusz­kuszt és 1 evőkanálnyi olajat. Lefedjük, félrehúzzuk a tűzről. Addig pihentetjük, amíg a kuszkusz a vizet teljesen magába nem szívja.

2. A darált bárányhúst, a zsemlemorzsát, a hagymát, a citromhéjat, a petrezselymet, a marokkói fűszerkeveréket, a sűrített paradicsomot és a tojást összekeverjük egy nagy tálban. Sózzuk, borsozzuk.

3. A keverékből 12 húspogácsát formálunk. A maradék olajat nagy serpenyőbe öntjük, és a bur­gereket oldalanként körülbelül 5 perc alatt aranyszínűre sütjük. A húst forrón, kuszkusszal, spenóttal, pitával és citrom­gerezdekkel tálaljuk.

Bárányburger kuszkusszal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1883 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Bárányburger kuszkusszal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
twitter