Vaníliás korong



Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Három sütőlemezt kivajazunk.
2. Egy tálba szórjuk a lisztet, a kukoricalisztet, hozzáadjuk a sót, a sütőport, fakanállal hozzákeverjük a felolvasztott vajat, a cukrot, a tojást, a tejszínt és a vaníliakivonatot. Sima tésztát gyúrunk. Cipóvá formáljuk. Folpackba vagy nejlonzacskóba csomagoljuk, és 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.
3. Kissé lisztezett gyúródeszkán 5 mm vastag tésztát nyújtunk belőle. Egy 6 cm-es kerek, hullámos szélű formával a tésztát kiszúrjuk. A maradékot újragyúrjuk, nyújtjuk és szaggatjuk, a műveletet addig folytatjuk, amíg a tészta elfogy.
4. A tésztakorongokat az előkészített sütőlemezekre rakjuk, egymástól 2,5 cm-re. Aranyszínűre sütjük 10-15 perc alatt. Rácsra helyezve hagyjuk kihűlni.