Tejfölös rágcsálnivaló



Elkészítés:
1. Egy tálba szórjuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, a sütőport, hozzámorzsoljuk a felvágott vajat, és porhanyós tésztát készítünk.
2. Egy másik tálban a cukrot, a tejfölt és 1 tojást összekeverünk, a száraz adalékhoz adjuk, és sima tésztát gyúrunk. Cipóvá formáljuk. Folpackba vagy nejlonzacskóba csomagoljuk, és 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.
3. Előmelegítjük a sütőt 220 °C-ra (gáztűzhelynél 7-es fokozat). Két sütőlemezt sütőpapírral kibélelünk.
4. Enyhén lisztezett gyúródeszkán 5 mm vastag tésztát nyújtunk. Egy 5 cm-es kerek formával a tésztát kiszúrjuk. A maradékot újragyúrjuk és nyújtjuk, a műveletet addig folytatjuk, amíg a tészta elfogy. A tésztakorongokat az előkészített sütőlemezekre rakjuk, egymástól 5 cm-re. A tészta tetejét villával megszurkáljuk. A maradék tojást felverjük, és a tészta tetejére kenjük.
5. Aranybarnára sütjük 10-15 perc alatt. Rácsra helyezve hagyjuk kihűlni.