Mustármorzsás sertésborda

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 18 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Mustármorzsás sertésborda
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 és fél dkg zsemlemorzsa
2 teáskanál mustárpor
1 db tojás
3 dkg fehér liszt
A tálaláshoz:
igény szerint zöldsaláta

Elkészítés:

1. A lisztet és a mustárport összekeverjük egy kis tálban.

2. A hosszában félbevágott sertésbordát a mus­tárporos lisztbe mártjuk, lerázzuk a felesleget.

3. A kissé felvert tojásba, majd a zsemlemorzsába forgatjuk, azaz bepanírozzuk.

4. Felforrósítjuk az olajat egy nagy serpenyőben. A sertésbordákat adagonként, oldalanként körülbelül 3 perc alatt aranyszínűre sütjük. A mustármorzsás sertésbordát salátával kínáljuk.

Teltebb, száraz, enyhén fűszeres, elegáns vörösbor illik hozzá.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Mustármorzsás sertésborda
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1483 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Mustármorzsás sertésborda
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
lexikon