Marsala boros sertéssült



Elkészítés:
1. A burgonyát fazéknyi forró vízben, körülbelül 10-15 perc alatt puhára főzzük. Leszűrjük, lecsöpögtetjük, visszarakjuk a fazékba. Hozzáadunk 2 evőkanál vajat és a tejet. Sima pürét készítünk. Sózzuk, borsozzuk.
2. Közben a sertéshúst megszórjuk liszttel. Felmelegítjük a maradék vajat és 1 evőkanál olajat egy nagy serpenyőben, majd megsütjük a húst, oldalanként körülbelül 4 perc alatt. Szűrőlapáttal kiszedjük, félrerakjuk.
3. A póréhagymát puhára pároljuk a serpenyőben visszamaradt zsiradékon. Hozzáadjuk a bort. Körülbelül 2 percig főzzük, amíg kissé be nem sűrűsödik. A tűz hőfokát csökkentjük.
4. A tejszínt a boros szaftba keverjük. Sózzuk, borsozzuk. Visszarakjuk a húst a serpenyőbe, és még 2 percig főzzük. A sertést burgonyapürével és brokkolival, forrón tálaljuk.