Marsala boros sertéssült

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Marsala boros sertéssült
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 szelet 75 dkg-os sertés szűzpecsenye
1 és ¼ dl száraz sherry
vagy
1 és ¼ dl marsala bor
1 szál vékonyra szeletelt póréhagyma
dl tej
1 és ¼ dl zsírszegény tejszín
3 dkg fehér liszt
6 dkg vaj
50 dkg hámozott, kockára vágott burgonya
ízlés szerint
ízlés szerint fekete bors

Elkészítés:

1. A burgonyát fazéknyi forró vízben, körülbelül 10-15 perc alatt puhára főzzük. Leszűrjük, lecsöpögtetjük, visszarakjuk a fazékba. Hozzáadunk 2 evőkanál vajat és a tejet. Sima pürét készítünk. Sóz­zuk, borsozzuk.

2. Közben a sertéshúst megszórjuk liszttel. Felmelegítjük a ma­radék vajat és 1 evőkanál olajat egy nagy serpenyőben, majd megsütjük a húst, oldalanként körülbelül 4 perc alatt. Szűrőlapáttal kiszedjük, félrerakjuk.

3. A póréhagymát puhára pároljuk a serpe­nyőben visszamaradt zsiradékon. Hoz­záadjuk a bort. Körülbelül 2 percig főz­zük, amíg kissé be nem sűrűsödik. A tűz hőfokát csökkentjük.

4. A tejszínt a boros szaftba keverjük. Sózzuk, borsozzuk. Visszarakjuk a húst a serpenyőbe, és még 2 percig főz­zük. A sertést burgonyapürével és brokkolival, forrón tálaljuk.

Teltebb, száraz, enyhén fűszeres, elegáns vörösbor illik hozzá.
Nagyon aromatikus, virágos, száraz, nem fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Marsala boros sertéssült
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1570 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Marsala boros sertéssült
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
ételfotó