Tandori kebab salátával

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tandori kebab salátával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db kockára vágott uborka
3 db darabolt paradicsom
1 és ¼ dl currypaszta
80 dkg darabolt marhafartő
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
½ fej vékonyra szeletelt lilahagyma
1 db citrom leve
1 dl joghurt
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
A tálaláshoz:
néhány gerezd citrom

Elkészítés:

1. A currykrémet és a joghurtot összekeverjük egy kis tálban.

2. A húsdarabokat fém­nyársakra húzzuk, alacsony falú tálba rakjuk. A marhanyársat leöntjük a jog­hurtos öntettel, figyelve arra, hogy a pác mindenhol ellepje a húst. 10 percre hűtőszekrénybe tesszük.

3. Közben az ubor­kát, a paradicsomot, a hagymát, a cit­romlevet és az olajat összekeverjük egy salátástálban. Sózzuk, borsozzuk. Alaposan összerázzuk.

4. A grillserpe­nyőt magas hőfokra hevítjük. A kebabot időnként megforgatva, körülbelül 8-10 perc alatt megsütjük. Salátával és cit­romgerezdekkel tálaljuk.

Grillezhetjük vagy szabadtűzön is elkészíthetjük.
Tandori currykrém valamennyi, indiai élelmiszert árusító áruházban beszerezhető.
Tandori kebab salátával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1869 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Tandori kebab salátával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
recepttár