Mazsolás ropogós

Adag: 2 tepsi (24 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 evőkanál száraz fehérbor
9 dkg darabolt vaj
1 db finomra reszelt, héja citrom
1 db felvert tojás
1 csipet
1 teáskanál sütőpor
22 és fél dkg fehér liszt
vagy
22 és fél dkg univerzális liszt
A sütőlemez kenéséhez:
igény szerint vaj

Elkészítés:

1. Egy kis tálban, forró vízben a mazsolát 10 percig áztatjuk. Leszűrjük, lecsöpögtetjük, papírtörlőn megszárítjuk.

2. Egy tálba szórjuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, a cukrot, a sütőport, hozzámorzsoljuk a felvágott vajat, és porhanyós tésztát készítünk.

3. Belegyúrjuk a bort, a citromhéjat, a mazsolát, a tojást, és sima tésztát készítünk. Cipóvá formáljuk. Folpackba vagy nejlonzacskóba csomagoljuk, és 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.

4. Előmelegítjük a sütőt 200 °C-ra (gáztűzhelynél 6-os fokozat). Két sütőlemezt kivajazunk.

5. Kissé lisztezett gyúródeszkán 5 mm vastag tésztát nyújtunk. Egy 5 cm-es kerek formával a tésztát kiszúrjuk. A maradékot újragyúrjuk és nyújtjuk, a műveletet addig folytatjuk, amíg a tészta elfogy. A tésztakorongokat az előkészített sütőlemezekre rakjuk, egymástól 2,5 cm-re.

6. Aranyszínűre sütjük 12-15 perc alatt. Rácsra helyezve hagyjuk kihűlni (kb. 30 perc).

Mazsolás ropogós
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2154 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
Mazsolás ropogós
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
cikkek