Bagettben kínált fokhagymás steak

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Bagettben kínált fokhagymás steak
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 szelet filézett marhahús
2 db bagett
2 gerezd finomra vágott fokhagyma
6 dkg rukkola
2 db vékonyra szeletelt paradicsom
2 fej vékonyra szeletelt lilahagyma
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
A tálaláshoz:
ízlés szerint barbecue szósz

Elkészítés:

1. A hagymát körülbelül 3 perc alatt puhára pároljuk 1 evőkanál olajon, egy nagy serpenyőben. Félrerakjuk.

2. A maradék olajat a serpenyőbe öntjük, felmelegítjük. A húst a fokhagymával együtt, oldalanként körülbelül 4 perc alatt megsütjük, azután hosszában félbevágjuk.

2. A francia kenyér alsó felét megtöltjük rukkolával és paradicsomszeletekkel, ráhelyezzük a vékony marhaszeletet, a tetejére hagy­ma kerül. Sózzuk, borsozzuk.

3. Meglo­csoljuk barbecue-szósszal, és beborítjuk a kenyér felső felével. A töltött kenyeret félbevágjuk, melegen kínáljuk.

Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Bagettben kínált fokhagymás steak
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1744 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Bagettben kínált fokhagymás steak
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
lexikon