Vesepecsenye béarnaise mártással

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Vesepecsenye béarnaise mártással
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 szelet vesepecsenye
12 és fél dkg olvasztott vaj
75 dkg héjas, ferdén vékonyra szeletelt burgonya
2 evőkanál fehérborecet
2 evőkanál víz
1 evőkanál finomra vágott tárkony
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
A tálaláshoz:
szükség szerint spenót

Elkészítés:

1. A béarnaise mártáshoz gőzfürdő fölött összekeverjük a tojássárgáját, a vizet és a borecetet. Akkor jó, ha a levegős ke­verék hőmérséklete eléri a 80 fokot. Kis időre félrerakjuk hűlni, majd óvatosan hozzáadjuk a vajat, s ezzel simára kever­jük. Beleszórjuk a tárkonyt, sózzuk, borsozzuk. A burgonyát meglocsoljuk 1 evőkanál olajjal, majd sózzuk, borsoz­zuk.

2. A vesepecsenyét sózzuk, borsoz­zuk, és meglocsoljuk a maradék olajjal.

3. Felmelegítjük a grillserpenyőt. A bur­gonyát oldalanként 4-5 perc alatt meg­grillezzük. Félrerakjuk.

4. A húst oldalanként körülbelül 4 perc alatt megsütjük. Forrón, burgonyával, spenóttal és a béarnaise mártással tálaljuk.

Fűszeres, erőteljes ízű, igen testes, száraz, karakteres vörösbor illik hozzá.
Kiváló, igen testes, elegáns száraz vörösbor illik hozzá.
Vesepecsenye béarnaise mártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2229 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Vesepecsenye béarnaise mártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
recept beküldése