Vesepecsenye béarnaise mártással



Elkészítés:
1. A béarnaise mártáshoz gőzfürdő fölött összekeverjük a tojássárgáját, a vizet és a borecetet. Akkor jó, ha a levegős keverék hőmérséklete eléri a 80 fokot. Kis időre félrerakjuk hűlni, majd óvatosan hozzáadjuk a vajat, s ezzel simára keverjük. Beleszórjuk a tárkonyt, sózzuk, borsozzuk. A burgonyát meglocsoljuk 1 evőkanál olajjal, majd sózzuk, borsozzuk.
2. A vesepecsenyét sózzuk, borsozzuk, és meglocsoljuk a maradék olajjal.
3. Felmelegítjük a grillserpenyőt. A burgonyát oldalanként 4-5 perc alatt meggrillezzük. Félrerakjuk.
4. A húst oldalanként körülbelül 4 perc alatt megsütjük. Forrón, burgonyával, spenóttal és a béarnaise mártással tálaljuk.