Marhahátszín paradicsommal és olívaszósszal

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Marhahátszín paradicsommal és olívaszósszal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
37 és fél dkg darabolt paradicsom
6 dkg kimagozott fekete olajbogyó
4 szelet marhahátszín
vagy
4 szelet vesepecsenye
75 dkg félbevágott újburgonya
1 fej vékonyra szeletelt lilahagyma
2 gerezd finomra vágott fokhagyma
2 evőkanál finomra vágott oregánó
1 teáskanál kristálycukor
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az újburgonyát fazéknyi forró, sós vízben, körülbelül 10-15 perc alatt puhára főzzük. Alaposan leszűrjük, lecsöpögtetjük.

2. Közben egy serpenyőben, 1 evőkanál olajon puhára pároljuk a hagymát és a fokhagymát.

3. Belekeverjük a paradicsomot, az olajbogyót és a cukrot. Alacsony hőfokon főzzük, amíg kissé be nem sűrűsödik. Beleszórjuk az oregánót, sózzuk, borsozzuk.

4. A maradék olajat serpenyőbe öntjük, és felmelegítjük. A steaket oldalanként körülbelül 4 perc alatt megsütjük. A hátszínt a szósszal és az újburgonyával kínáljuk.

Fűszeres, erőteljes ízű, igen testes, száraz, karakteres vörösbor illik hozzá.
Marhahátszín paradicsommal és olívaszósszal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1983 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Marhahátszín paradicsommal és olívaszósszal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
szólj hozzá, értékelj