Marhabélszín paradicsomos pestóval és pármai sonkával

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Marhabélszín paradicsomos pestóval és pármai sonkával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
másfél evőkanál paradicsompesto
4 szelet marhabélszín
4 szelet pármai sonka
vagy
4 szelet vékony szelet prosciutto
55 dkg félbevágott újburgonya
25 dkg zöldbab

Elkészítés:

1. Az újburgonyát fazéknyi forró, sós víz­ben, körülbelül 10-15 perc alatt puhára főzzük. Alaposan leszűrjük, lecsöpög­tetjük.

2. Közben a marhahúst tiszta mun­kafelületre rakjuk, megkenjük paradi­csompestóval. Beborítjuk a hús szélét a vékony pármai sonkával, és körbete­kerjük a filén. A körbetekert sonkaszéleket fogpiszkálóval rögzítjük.

3. A zöldbabot forró, sós vízben puhára pároljuk.

4. Felmelegítjük a grillserpenyőt. A bélszínt oldalanként körülbelül 4 perc alatt sütjük meg - természetesen min­denki a saját ízlése szerint.

A marha­bélszínt burgonyával és zöldbabbal, forrón tálaljuk.

Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor
Testes és száraz, lágyabb savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.

Paradicsompesto

Paradicsompesto
5 dkg pirított mandulaforgács vagy
5 dkg pirított fenyőmag
2 evőkanál friss, apróra vágott bazsalikomlevél
1 db kimagozott, darabolt paradicsom
2 gerezd apróra vágott fokhagyma
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

1. A szárított paradicsomot 5 percre meleg vízbe áztatjuk, leszűrjük, lecsepegtetjük.

2. A fenyőmagot, vagy a mandulát száraz serpenyőben megpirítjuk. Vigyázzunk, mert gyorsan megég, ezért a serpenyőt gyakran rázzuk meg pirítás közben.

3. A nyers paradicsomot kimagozzuk, csak a paradicsom tömör húsát használjuk fel.

4. Az összes szilárd hozzávalót turmixgépbe tesszük, hozzáadjuk a fűszereket és fokozatosan az olívaolajat. Ízlés szerint durvábbra vagy finomabbra, homogénebbre turmixoljuk.

Bármilyen tésztához adhatjuk, de roston sült húsokkal tálalva is nagyon finom. Hűtőszekrényben jól eltartható. Tegyük jól záródó üvegbe és a tetejére öntsünk egy kevés olívaolajat, hogy a levegőtől elzárjuk.

Marhabélszín paradicsomos pestóval és pármai sonkával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1892 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Marhabélszín paradicsomos pestóval és pármai sonkával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
google+