Sült csirke sajttal és spenóttal

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sült csirke sajttal és spenóttal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db kicsontozott, lebőrözött csirkemellfilé
15 dkg vékonyra szeletelt gruyere sajt
1 csomó spenót
1 evőkanál extraszűz olívaolaj
9 dkg vaj
2 evőkanál finomra vágott snidling
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gáztűzhelynél 6-os fokozat). Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit.

2. Hosszában felszúrjuk a csirkemelleket, zsebet készítünk (figyeljünk arra, hogy teljesen ne vágjuk át). Megtöltjük sajttal és snidlinggel a zsebeket.

3. Felmelegítjük az olajat egy serpenyőben. A sajttal és snidlinggel töltött csirkéket adagonként, oldalanként 2 perc alatt aranyszínűre sütjük.

4. A csirkét az előkészített tepsibe tesszük, majd további 6-8 percig sütjük, amíg ropogós puha nem lesz. Lefedjük, 5 percig pihentetjük.

5. Közben a vajat felmelegítjük egy serpenyőben. A spenótot 2-3 perc alatt megfonnyasztjuk benne. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szerecsendióval. A csirkét spenóttal, forrón tálaljuk.

Sült csirke sajttal és spenóttal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1330 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Sült csirke sajttal és spenóttal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
twitter