Csirkesaláta joghurtos öntettel

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Csirkesaláta joghurtos öntettel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db kicsontozott, lebőrözött csirkemell
dl sűrű görög joghurt
3 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 dl majonéz
2 db vékonyra szeletelt uborka
1 fej cikkekre vágott jégsaláta
2 teáskanál méz
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A csirkét, az olajat, a mézet, 3 evőkanál lime-levet, a sót és a borsot összekever­jük egy tálban.

2. Felmelegítjük a grillt vagy a grillserpenyőt. A csirkét arany­színűre és majdnem teljesen készre sütjük, oldalanként 5 perc alatt. A csir­kemelleket tálra rakjuk, lefedjük alumíniumfóliával, majd 5 percen át pihentet­jük.

3. Közben a majonézt, a joghurtot és a maradék lime-levet alaposan összeke­verjük.

4. Felszeleteljük a csirkét. A salá­tával és az uborkával együtt tálalótálra helyezzük a csirkét. Meglocsoljuk jog­hurtos öntettel, végül tálaljuk.

Grillezhetjük vagy szabadtűzön is elkészíthetjük.

Majonéz

Majonéz
2 db tojás
5 dkg dijoni mustár vagy
1 teáskanál mustárpor
2.5 dl földimogyoró-olaj vagy
2.5 dl olívaolaj
1 evőkanál fehérborecet
1 teáskanál
ízlés szerint fehér őrölt bors

1. Minden hozzávalónak szobahőmérsékletűnek kell lennie. Egy nagy keverőtálat konyharuhára teszünk, hogy stabilan álljon. A tojássárgáját, a mustárt vagy púpozott evőkanál mustárport, fehérborsot és a sót beletesszük, és habverővel vagy kézi mixerrel összekeverjük (1. kép).

2. Folyamatos keverés mellett az olajat vékony sugárban belecsurgatjuk. Időnként abba kell hagyni a keverést, hogy az olaj a masszában feloldódjon, és krémes legyen (2. kép). Eddig a fázisig kb. 1 dl olajat számítsunk.

3. Ekkor a majonéz egyre sűrűbbé válik, ha belekeverjük az ecetet, újra hígabb lesz. A végén fokozatosan a maradék olajat is hozzáadjuk (3. kép).

4. A majonézt több ecettel vagy sóval is ízesíthetjük. 1-2 evőkanál forró vizet is adunk hozzá, ha megdermed, vagy a hozzávalók kicsapódnak.

5. Hűtőszekrényben 1 hétig eltartható.

Csirkesaláta joghurtos öntettel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3817 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Csirkesaláta joghurtos öntettel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
bevásárlólista